29. – 31.7.2023: POLYTECHNIKA na Prajzské

Třídenní minitábor od soboty do pondělka, bude ochutnávkou techniky. Záměrem je, aby si děti přičichly k různým technickým oborům. V plánu je elektro (pitva elektrospotřebičů), programování (javascript) a 3D modelace (tinkercad).

Elektro – pitvu starých elektrospotřebičů děcka milují. Je to jedna z těch vzácných chvil, kdy děti dostanou do ruky něco, co můžou beztrestně zlikvidovat a nenávratně rozebrat (do posledního šroubku)! Jinými slovy budou moci nahlédnout a prozkoumat svět elektrotechniky, probudit k životu některé součástky apod. Na placu bude i elektronická stavebnice, na které si mohou vyzkoušet zapojit obvody podle elektrických schémat.

Programko – děti budou mít možnost zkusit si naprogramovat vlastní hru, hacknout existující hry, ponořit se do algoritmizace, či si jen vytvořit jednoduchý web. (javascript, algoritmizační hry, html, css). Jako vedlejší produkt se děti učí základní obsluze počítače (práce se soubory, ukládání, editování, kopírování, vyhledávání informací na Internetu, klávesové zkratky,…

3D modelace – děti si vyzkouší sochaření 21.stol. Naučí se pracovat v prostředí tinkercad, či 3D Malování a vytvářet objekty pro 3D tiskárny, či jen 3D animace.

Tolik pro představu o náplni, konkrétní program se však může měnit v závislosti na počasí a preferencí dětí. Pokud se děcka nadchnou pro elektro a o další témata jevit zájem nebudou, může se stát, že zůstaneme jen u elektřiny. Samozřejmě nebude chybět dostatek pohybu, procházka, koupání na přehradě i v potoku. Možná provětráme padlboard a stihneme i táborák.

Dvě noci na zahradě ve velkém stanu, či pod širákem. Vlastní spacák a karimatka výhodou. A i kdyby nebyly nějaké deky se vždycky najdou…

Termín: 29.8. – 31.7.2023 (3 dny – sobota, neděle, pondělí)

Místo konání: Horní Bečva

Průvodce: Lucka Žoltá

Kapacita: 10 dětí

Cena: 2 100 Kč