Za nemocným kamarádem

Ve čtvrtek jsme zamířili za našim kamarádem do nemocnice. Na oddělení za ním nás nepustili, tak jsme čekali venku, jestli dostane na chvíli propustku za námi. A dostal 🙂 Návštěva mu zvedla náladu a pár dní na to mohl už jít domů.

A protože jsme už taková jedna velká rodina, která má známosti všude možně, zpestřili jsme si čekání na kamaráda, exkurzí do laboratoře. Laboratoř byla hodně fascinující! Zabloudili jsme v areálů, tak nás pak doprovázeli nějaké rozverné sestřičky a moc se pozastavovali nad vhodností exkurze děti na patologii 😆 ale cestou zjistili, že to nejsou úplně obyčejné děti 😃 Vzorek ze štítné žlázy, střeva, kůže s chlupem, kosti a krve 👍🏼 červené a bílé krvinky, kluci byli vnímaví a zvědaví! (Taky na cenu mikroskopu, samo!)

No cely den jsme vlastně hráli “země je láva “ = stín je život! Takže jsme po přechodu města, kde se kluci rozdělili na dvě skupiny a jedna druhou snažila navigovat cestu vysílačkou a zjistili že to není sranda – např z náměstí dál ulicí v protilehlém rohu …😄 zapadli (jak jinak) do Lidlu na porci nanuků ! Nezbylo nám už než se skovat u potoka do křoví na picnic a odpočívat a těšit se na příští týden už JEN na koupaliště/bazén/řeku/přehradu/splav.